Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Każdy użytkownik może wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej, co spowoduje, że nie będą gromadzone żadne informacje.

Produktów: 0 0,00 zł

Koszyk jest pusty

Ilość:

Suma: 0,00
Polecany

ETJA OLEJ Z CZARNEGO KMINU 5OML

Dostępność: 2 szt.

Cena brutto: 10,00

Charakterystyka:

CZARNUSZKA SIEWNA (Nigella sativa)

Gatunek Roślina należy do rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Azji Południowej i Azji Zachodniej. W Polsce jest rośliną uprawną, można ją spotkać w stanie dzikim. Mocno rozgałęziona łodyga osiąga do 50 cm wysokości.  Mieszek czyli owoc jednokomorowy, wielonasienny zwieńczony zeschniętymi słupkami  zawiera trójgraniaste czarne nasiona o gorzkim smaku. Z nasion uzyskuję się w procesie wyciskania olej rośliny bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Roślina jednoroczna.

OLEJ Z CZARNEGO KMINU /Niegella Sativa (Black Cumin) Seed Oil/

Zimnotłoczony, nierafinowany, w wersji kosmetycznej olej otrzymywany z nasion czarnuszki siewnej.  Zawiera około 85% nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 6 i omega 9 oraz witaminy A, B1, B2, C E i PP. Najaktywniejszym składnikiem oleju z czarnego kminu jest tymochinon o właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwzapalnych i przeciwreumatycznych. Wykazuję właściwości regenerujące, wygładza skórę i łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

SPOSÓB UŻYCIA

może być stosowany bezpośrednio na skórę
kąpiel na przeziębienie- dzięki zawartości tymochiniony leczy objawy przeziębienia. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej ok. 10 ml oleju. Dobrze dodatkowo wlać kilka kropel naturalnego olejku eukaliptusowego dla wzmocnienia kąpieli.
leczniczy masaż rozgrzewający
baza do peelingu przeciwbakteryjnego
stosować jako dodatek do kremów przeznaczonych do skóry alergicznej z egzemą
włosy - dodawać do odżywek przeznaczonych do zniszczonych włosów.
 

Olej z Czarnego Kminu oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce

POCHODZENIE

Państwa Europy
5908310446516
Towar
23 (23%)
szt.
Podstawowa
5908310446516
Witryna stworzona na platformie