Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Każdy użytkownik może wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej, co spowoduje, że nie będą gromadzone żadne informacje.

Produktów: 0 0,00 zł

Koszyk jest pusty

Ilość:

Suma: 0,00
Polecany

WITAMINA E 15ML

Nie wyświetlaj produktu

Cena brutto: 16,00

Charakterystyka:

Witamina E jest jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów. Hamuje procesy starzenia się skóry, przeciwdziała skutkom promieniowania UV oraz palenia papierosów. Wzmacnia naturalne bariery ochronne skóry. Działa przeciwzapalnie, normalizuje czynność gruczołów łojowych, łagodzi zmiany ropne towarzyszące trądzikowi pospolitemu i łojotokowemu zapaleniu skóry.

Witamina E hamuje rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej. Wykazuje zdolność do wbudowywania się w struktury lipidowe błon komórkowych i cementu międzykomórkowego warstwy rogowej, dzięki czemu wzmacnia barierę naskórkową. Chroni skórę przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych, redukuje transepidermalną utratę wody.

Poprawia ukrwienie skóry, co przekłada się na lepsze jej dotlenienie, oraz poprawę przenikania substancji aktywnych. Poprawia się koloryt a także ogólna kondycja skóry.

Witamina E jest chętnie stosowana także jako dodatek do szamponów i maseczek do pielęgnacji włosów. Nawilża oraz nadaje blasku i miękkości.

Witamina E ma postać gęstej i lepkiej, ciemnobrązowej cieczy. Rozpuszcza się w tłuszczach (olejach, masłach, woskach), natomiast nie rozpuszcza się w wodzie. Zalecane stężenie w kosmetyku gotowym to 0,5% do 4%.

Witamina E jako efektywny przeciwutleniacz może być także stosowana jako konserwant tłuszczów, albo fazy tłuszczowej kosmetyków gotowych. Dodatek witaminy E chroni oleje i masła przed tak zwanym jełczeniem, efektywnie wydłużając ich termin przydatności do użycia.

Witamina E z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Tocopherol) to naturalna (pozyskana z ziaren soi), kompletna kompozycja wszystkich typów tokoferoli (D-α, β, γ i δ) o stężeniu 80%.

135
Towar
23 (23%)
szt.
Podstawowa
135
  • nova
Witryna stworzona na platformie